Linsemel

Hvad er Linsemel?

Linsemel er lavet af 100% økologiske Tyrkiske linser, som jeg kværner på en stenkværn. Linserne bliver på den måde til en helt fin lyserød mel.

Da vi begyndte at lave linsemel var danske linser ikke en mulighed og vi valgte at bruge røde økologiske linser fra Tyrkiet. Man kan lave mel af alle slags linser, mungbønner, ærter og kikærter. 

Selvom vi er begyndt at dyrke danske linser er mængden stadig ikke stor nok til at jeg udelukkende kan lave dansk linsemel. Her fra 2022 kommer der dog en mindre mængde Samsø linsemel lavet af Anicia og Rosana linser. Det vil udelukkende blive solgt på Samsø samt til arrangementer jeg deltager i. 

Samsø linsemel er fra naturens side glutenfrit men jeg kan dog ikke garanterer at det ikke indeholder spor af gluten. Linsemel lavet på Tyrkiske linser er dog 100% glutenfrit. 

Linsemel har et højt indhold af protein og kostfibre samt det er glutenfrit fra naturens side. 

 

 

Nem og ny måde at bruge linser på

Linsemel er en anden måde at bruge linser på. Det er nemt at tilføje i mange retter. Kun fantasien sætter grænser. Man skal dog huske at mad med linsemel skal opvarmes ved fx bagning eller stegning.

Linsemel kan bruges som bindings middel i fx grøntsagsdeller eller til at tykne sovs og supper. På grund af det høje protein indhold i linser er melet med til at gøre vores mad mere mættende og i længere tid. 

Melet kan blandt andet bruges til pandekager, brød og grøntsagsdeller.

Linsemel er dog ikke en ny opfindelse. I lande som Indien, Nepal og Tyrkiet har man brugt linsemel i mange generationer. Men her i Danmark er det en ny måde at bruge linser på og det vil jeg gerne hjælpe Jer med. 

Du kan finde alle opskrifterne her på hjemmesiden, så du kan komme godt i gang med at bruge det fine lyserøde mel.

 

Økologisk linsemel

Du kan få fingrene i det lækre linsemel gennem forhandlernerne

Køb økologisk linsemel