Fuego deller med rød spidskål, kapers og rosmarin
Opskrift på lækre deller med bid i. Både god til aftensmaden eller på madpakken.
Ca 14 stk.
Det skal du bruge
1 dl linsemel (eller ærtemel)
1 dl havregryn
2,50 dl vand
2 dl hakket kogte Fuego bønner (svarer til 1 dl tørrede)
2 dl hakket rød spidskål
2 spsk hakket kapers
3 stk fede hakket hvidløg
1 spsk rosmarin
1 tsk salt
0,50 tsk peber
Sådan gør du
1Skyl og iblødsæt Fuego bønner i rigeligt med vand i 10 til 12 timer. Kasser iblødsætnings vandet. Kog Fuego bønnerne i vand tilsat salt i ca 35-40 min.
2Bland linsemel, havregryn og vand sammen og rør rundt.
3Hak Fuego bønnerne, kapers, hvidløg og kål og tilsæt.
4Tilsæt salt, peber og rosmarin og rør godt rundt. Nu er farsen klar til at blive stegt til deller.
5Form dellerne med en ske og steg dem ca 5 min på hver side til de er gylden brune og sprøde.
Tips
6Brug evt andre grøntsager end rød spidskål. Det kunne også være fx porre, knoldselleri eller gulerod.


Ingredienser
1 dl linsemel (eller ærtemel)
1 dl havregryn
2,50 dl vand
2 dl hakket kogte Fuego bønner (svarer til 1 dl tørrede)
2 dl hakket rød spidskål
2 spsk hakket kapers
3 stk fede hakket hvidløg
1 spsk rosmarin
1 tsk salt
0,50 tsk peber
Sådan gør du
1Skyl og iblødsæt Fuego bønner i rigeligt med vand i 10 til 12 timer. Kasser iblødsætnings vandet. Kog Fuego bønnerne i vand tilsat salt i ca 35-40 min.
2Bland linsemel, havregryn og vand sammen og rør rundt.
3Hak Fuego bønnerne, kapers, hvidløg og kål og tilsæt.
4Tilsæt salt, peber og rosmarin og rør godt rundt. Nu er farsen klar til at blive stegt til deller.
5Form dellerne med en ske og steg dem ca 5 min på hver side til de er gylden brune og sprøde.
Tips
6Brug evt andre grøntsager end rød spidskål. Det kunne også være fx porre, knoldselleri eller gulerod.
Fuego deller med rød spidskål, kapers og rosmarin