Print Options:

Burgerbøffer med linsemel

Sprøde plantebaserede burgerbøffer med masser af smag og god konsistens.
6-8 stk.

 2 dl linsemel
 2 dl havregryn
 4 dl vand
 1 l hakkede svampe (svarende til 400g)
 1 dl hakkede nødder fx hasselnødder eller mandler, gerne ristede
 1 dl hakkede løg
 3 stk hakkede fede hvidløg
 2 spsk hakkede kapers
 1 tsk salt
 ½ tsk peber
 olie til stegning fx rapsolie
1

Hæld linsemel og havregryn i en skål og pisk sammen med vand.

2

Steg de hakkede svampe på en pande til væsken er fordampet.

3

Tilsæt svampe, nødder, løg, hvidløg, kapers, salt og peber til farsen og rør godt rundt.

4

Hvis man synes farsen er lidt for tynd så tilføj lidt ekstra linsemel eller havregryn.

5

Find en bageplade med bagepapir. Form eller brug en kagering til lave 6-8 linsebøffer.

6

Bag linsebøfferne i ovnen ved 180 grader i ca 10-15 min til de er faste.

7

Steg linsebøfferne i olie på panden til de er sprød.

8

Nu er linsebøfferne klar til at komme i en lækker burger.

Tips
9

Linsebøfferne kan også steges direkte på panden men det kan være svært at styre hvis de er store.

10

Lav ekstra linsebøffer og frys dem ned efter de har været i ovnen. Når du tager dem op igen skal de bare lige steges på panden og så er de klar.