Burgerbøffer med linsemel
Opskrift på sprøde plantebaserede burgerbøffer med masser af smag og god konsistens.
6-8 stk.
Det skal du bruge
2 dl linsemel (eller ærtemel)
2 dl havregryn
4 dl vand
1 l hakkede svampe (svarende til 400g)
1 dl hakkede nødder fx hasselnødder eller mandler, gerne ristede
1 dl hakkede løg
3 stk hakkede fede hvidløg
2 spsk hakkede kapers
1 tsk salt
½ tsk peber
olie til stegning fx rapsolie
Sådan gør du
1Hæld linsemel og havregryn i en skål og pisk sammen med vand.
2Steg de hakkede svampe på en pande til væsken er fordampet.
3Tilsæt svampe, nødder, løg, hvidløg, kapers, salt og peber til farsen og rør godt rundt.
4Hvis man synes farsen er lidt for tynd så tilføj lidt ekstra linsemel eller havregryn.
5Find en bageplade med bagepapir. Form eller brug en kagering til lave 6-8 linsebøffer.

6Bag linsebøfferne i ovnen ved 180 grader i ca 10-15 min til de er faste.

7Steg linsebøfferne i olie på panden til de er sprød.

8Nu er linsebøfferne klar til at komme i en lækker burger.
Tips
9Linsebøfferne kan også steges direkte på panden men det kan være svært at styre hvis de er store.
10Lav ekstra linsebøffer og frys dem ned efter de har været i ovnen. Når du tager dem op igen skal de bare lige steges på panden og så er de klar.


Ingredienser
2 dl linsemel (eller ærtemel)
2 dl havregryn
4 dl vand
1 l hakkede svampe (svarende til 400g)
1 dl hakkede nødder fx hasselnødder eller mandler, gerne ristede
1 dl hakkede løg
3 stk hakkede fede hvidløg
2 spsk hakkede kapers
1 tsk salt
½ tsk peber
olie til stegning fx rapsolie
Sådan gør du
1Hæld linsemel og havregryn i en skål og pisk sammen med vand.
2Steg de hakkede svampe på en pande til væsken er fordampet.
3Tilsæt svampe, nødder, løg, hvidløg, kapers, salt og peber til farsen og rør godt rundt.
4Hvis man synes farsen er lidt for tynd så tilføj lidt ekstra linsemel eller havregryn.
5Find en bageplade med bagepapir. Form eller brug en kagering til lave 6-8 linsebøffer.

6Bag linsebøfferne i ovnen ved 180 grader i ca 10-15 min til de er faste.

7Steg linsebøfferne i olie på panden til de er sprød.

8Nu er linsebøfferne klar til at komme i en lækker burger.
Tips
9Linsebøfferne kan også steges direkte på panden men det kan være svært at styre hvis de er store.
10Lav ekstra linsebøffer og frys dem ned efter de har været i ovnen. Når du tager dem op igen skal de bare lige steges på panden og så er de klar.
Burgerbøffer med linsemel