Rød Linsemel
70,00 kr. – 450,00 kr.
Økologisk stenkværnet mel af danske røde linser.
De økologiske røde linser er dyrket på Hinge Søgård ved Hadsten i Jylland og er af sorten Red Flash.
De er blevet stenkværnet til mel på Svalegården hos Linser for Livet på Djursland.
Linsemel kan bruges i fx grøntsagsdeller og bagning.
Rig på protein og kostfibre og er fra naturens side glutenfri.
Kan indeholde spor af gluten.
Levering 3-6 hverdage
Fri fragt til pakkeshop
ved køb for 499,-
Sendes med GLS
I 2017 startede jeg med at lave linsemel af økologiske tyrkiske røde linser. Det var det første af mange produkter i Linser for Livet. Dengang var der ikke danske linser, ærter og bønner. Det er heldigvis en helt anden historie i dag. Eftersom der kom flere og flere danske økologiske linser, kunne jeg udfase produktionen af linsemel lavet på tyrkiske linser. Jeg stoppede helt med at bruge tyrkiske linser i 2023.
Den første danske linsemel var Samsø Linsemel, så kom Falster Linsemel og Tranum Linsemel. I dag er der Falster Linsemel og Rød Linsemel.
Jeg laver linsemelet her på Svalegården på stenkværne. Det er helt simpelt: Hele linser bliver kværnet til fint lyserødt mel.
De røde Red Flash linser, som bliver brugt til Rød Linsemel, er blevet dyrket på Hinge Søgård ved Hadsten i Jylland. Gården har også en større ægproduktion, som drives af Niels og Grete. Måske kender du deres æg? Du kan læse mere om gården HER og alt det gode arbejde, som Niels og Grete laver.
Linsemel er en nem måde at bruge linser på i dit køkken, da melet kan indgå i mange retter. Det har en evne til at binde sammen, så derfor fungerer det super godt i grøntsagsdeller.
I opskrifter med linsemel kan du bruge både Rød Linsemel eller Falster Linsemel. Du kan også prøve at skifte linsemelet ud med Tip Ærtemel eller Fuego Bønnemel.
Her er nogle forslag til, hvad du kan bruge Rød Linsemel til:
- Grøntsagsdeller med linsemel
- Knækbrød med linsemel
- Bananpandekager med linsemel
- Linsenuggets med squash
- Vafler med linsemel
For mere inspiration har jeg lavet et lille hæfte - Opskrifter og tips. Og for et meget større opskriftsunivers har Anette Hoeg Nielsen lavet en fantastisk bog, "Det grønne årstidskøkken".
Alle produkter er lavet af mig, Ditte Tranberg, på mit sted Svalegården i Skader på Djursland. Jeg står for alt – lige fra at lave linsemel, veje poser af og sætte labels på. Jeg får dog hjælp med nogle af melprodukterne, som bliver lavet på Økomølleriet Kragegården af dygtige Kristian. Der vil stå på de enkelte melprodukter, hvor de er lavet.
Yderligere information
Vægt | N/A |
---|---|
Vejledende næringsdeklaration pr. 100 g | Energi – 1238 kJ – 294 kcal |
Ingredienser | Red Flash Linser |
Oprindelsesland | Danmark |
Opbevaring | Tørt og mørkt |
Tilberedning | Skal opvarmes ved brug |
Allergener | Kan indeholde spor af gluten |
Holdbarhed | Minimum 12 måneders holdbarhed fra bestilling |
Mærkning | DK-ØKO-100 DK-jordbrug, Statskontrolleret økologisk |
Produceret af | Linser for Livet ApS, DK-8543 Hornslet |