24 42 02 84 (Hverdage kl. 9-15) ditte@linserforlivet.dk

Birgit bønner

55,00 kr.350,00 kr.

De økologiske Birgit bønner er dyrket på Heinemosegård på Sjælland.

Bønnerne er gode i fx gryderetter og i salater. Skyl bønnerne før brug.

Rig på protein og kostfibre og er fra naturens side glutenfri.

Tilberedning: Skylles og iblødsættes i 10-12 timer. Koges i 25-30 min.

Læs mere

Levering 3-6 hverdage

Fri fragt til pakkeshop
ved køb for 499,-
Sendes med GLS

  

Varenummer (SKU): N/A Kategori:

Birgit Bønnen er dyrket på Heinemosegård på Sjælland af Mathias som jeg har samarbejdet med siden 2024. På Heinemosegård dyrkes der både linser, ærter og bønner. Gården har opsat eget renseri, afskalleri, mølleri og pakkeri. Jeg aftager også hele Ingrid ærter og afskallede Ingrid ærter samt Sirius ærter fra gården.

Indenfor kategorien hestebønner er der rigtig mange sorter og Birgit Bønnen er en af dem. Fuego bønnen er en anden hestebønne sort som har været i mit sortiment længe.

De danske landmænd har en lang tradition for at dyrke hestebønner. De har et højt protein indhold og et stort udbytte og derfor er gode som dyrefoder. Nu har vi mennesker heldigvis også fået øjnene op for denne smagfulde bønne.

En udfordring i dyrkningen af hestebønner, er bønnebillen, som kan have lavet et lille hul i nogle af bønnerne. Der bliver arbejdet på en økologisk løsning ude i felten, men indtil da må man se det, som en del af naturens charme, hvis man gerne vil nyde de lækre Birgit bønner.

Da jeg startede med at lære hestebønnerne at kende i mit køkken, blev jeg faktisk lidt irriteret over den tykke skal. At den ikke ikke var lige så nem at arbejde med, som en Ingrid ært. Men det er jo faktisk ikke hestebønnens skyld. Vi skal finde hver bælgfrugts potentiale, for de er alle sammen gode til noget.

Birgit Bønnen er en lille bønne med en tyk skal, som giver et godt bid. Det gør, at bønnen fx er god i gryderetter med lang kogetid, da de ikke blevet bliver melet i konsistensen. Birgit er en lille smule mindre en Fuego og skallen en smule tyndere end Fuego.

Birgit bønnen har med dens mørkebrune farve og tykke skal meget smag og konsistens. Så den er perfekt, når der skal være noget at tykke i eller struktur.

Så brug Birgit bønnen fx i gryderetter eller hummus.

Her er nogle forslag til, hvad du kan bruge Birgit bønner til:

Alle produkter er lavet af mig, Ditte Tranberg, på mit sted Svalegården i Skader på Djursland. Jeg står for alt – lige fra at lave linsemel, veje poser af, lave blandinger og sætte labels på. Jeg får dog lidt hjælp 🙂 Økomølleriet Kragegården hjælper med mel og Bælgkompaniet hjælper med rensning og afskalning.

Yderligere information

Vægt N/A
Vejledende næringsdeklaration pr. 100 g

Energi – 1037 kJ – 248 kcal
Fedt – 1,7 g
heraf mættede fedtsyrer – 0,4 g
Kulhydrat – 28 g
heraf sukkerarter – 1,9 g
Kostfibre – 30 g
Protein – 24 g
Salt – 0,0 g

Ingredienser

Birgit bønner

Oprindelsesland

Danmark

Opbevaring

Tørt og mørkt

Tilberedning

Skylles og iblødsættes i 10-12 timer. Koges i 25-30 min.

Holdbarhed

Minimum 12 måneders holdbarhed fra bestilling

Mærkning

DK-ØKO-100 DK-jordbrug, Statskontrolleret økologisk

Produceret af

Linser for Livet ApS, DK-8543 Hornslet

Skriv dig op til nyhedsbrev og få 15% i rabat

Du modtager en rabatkode på mail og kan bruge den en gang til køb i butikken her på siden. 

Tak for din tilmelding, du modtager en mail om lidt med rabatkoden.