Ingrid Ærter
60,00 kr. – 370,00 kr.
De økologiske gule Ingrid Ærter er blevet dyrket på Hvanstrup gård i Himmerland i Nordjylland.
Ærterne er gode i fx gryderetter og til hummus.
Rig på protein og kostfibre og er fra naturens side glutenfri.
Levering 3-6 hverdage
Fri fragt til pakkeshop
ved køb for 499,-
Sendes med GLS
Ingrid ærten er den ært, der i Danmark bliver dyrket mest til konsum, altså til os mennesker – i hvert fald lige nu.
Men sådan har det ikke altid været. Landmændene startede med at dyrke Ingrid ærterne som dyrefoder. Ingrid ærten er blevet designet, så den giver et højt udbytte, har et højt proteinindhold og står godt på marken, så den er nem at høste.
Da vi begyndte at arbejde med at dyrke danske bælgfrugter, var Ingrid ærterne en nem sort at starte med. Landmændene var vant til at dyrke den, og det var nemt at få såsæd.
En ting, landmændene ikke tænker på, når de dyrker foder, er smag og konsistens, for det har jo ikke betydning for foderkvaliteten. Men når vi dyrker ærter og andre bælgfrugter til mad til mennesker, har vi nogle andre parametre, som er vigtige for os. Og her er smag og konsistens to meget vigtige ting.
Heldigvis er Ingrid ærten ikke bare god som foder, den er også rigtig lækker i køkkenet. Den har en mild smag og en god konsistens.
Der er fire grupper af ærter: gule ærter, grønne ærter, grå ærter og brune ærter. Og hver gruppe indeholder mange hundrede forskellige slags. Ingrid ærten er en gul ært, ligesom Tip ærten.
De fleste danskere kender kikærten, som vi bruger til at lave hummus med. Det er ikke så nemt at dyrke kikærter i Danmark, men der arbejdes på sagen flere steder. Her kommer Ingrid ærten ind, for den kan bruges til alt det, du ellers ville bruge kikærter til. En nordisk kikært! 🙂
Her er nogle forslag til, hvad du kan bruge Ingrid ærter til:
- Lav en lækker hummus som pålæg eller dip.
- Prøv at lave ærtespirer.
- Tilsæt masser af smag ved at marinere dine ærter.
For mere inspiration har jeg lavet et lille hæfte - Opskrifter og tips. Og for et meget større opskriftsunivers har Anette Hoeg Nielsen lavet en fantastisk bog, "Det grønne årstidskøkken".
Alle produkter er lavet af mig, Ditte Tranberg, på mit sted Svalegården i Skader på Djursland. Jeg står for alt – lige fra at lave linsemel, veje poser af og sætte labels på. Jeg får dog hjælp med nogle af melprodukterne, som bliver lavet på Økomølleriet Kragegården af dygtige Kristian. Der vil stå på de enkelte melprodukter, hvor de er lavet.
Yderligere information
Vægt | N/A |
---|---|
Vejledende næringsdeklaration pr. 100 g | Energi – 1192 kJ – 284 kcal |
Ingredienser | Ingrids Ærter |
Oprindelsesland | Danmark |
Opbevaring | Tørt og mørkt |
Tilberedning | Skylles og iblødsættes i 10-12 timer. Koges i 25-30 min. |
Holdbarhed | Minimum 12 måneders holdbarhed fra bestilling |
Mærkning | DK-ØKO-100 DK-jordbrug, Statskontrolleret økologisk |
Produceret af | Linser for Livet ApS, DK-8543 Hornslet |