Fars Kæks
59,00 kr.
Økologisk knækbrødsblanding med 100 % danske råvarer.
Til 2 bradepander: Hæld posens indehold op i en skål. Tilsæt 1 tsk salt, 1 dl olie og 3 dl vand og rør rundt. Smør dejen ud på 2 plader. Bag i forvarmet ovn på 180 grader. Rids firkanter efter 10 min. Bag i ca 25 min.
Kan indeholde spor af gluten.
På lager
Levering 3-6 hverdage
Fri fragt til pakkeshop
ved køb for 499,-
Sendes med GLS
Jeg er Ditte og Linser for Livet. Jeg står for alt i forhold til produkterne lige fra at lave mel, veje produkterne af, sætte labels på og sætte på hylderne.
Jeg elsker knækbrød og har bagt rigtig meget knækbrød gennem min tid som køkkenleder. Jeg har altid brugt mange kerner som hørfrø, solsikkefrø, sesamfrø og græskarkerner. Men efter at jeg er begyndt at arbejde sammen med de danske landmænd og blevet nysgerrig på, hvad vi kan dyrke i Danmark, er jeg begyndt at stille spørgsmålstegn ved de udenlandske kerner. De udenlandske kerner er super lækre og smager fantastisk, men er det muligt at lave knækbrød med 100 % dansk dyrkede råvarer?
Og ja, det er det nu! Jeg har blandet ærtemel, havregryn, boghvedemel, hørfrø, hampefrøskaller og quinoa. Alle produkter er dyrket økologisk her i Danmark.
Og derudover har jeg gjort det super nemt for dig at lave knækbrød! Tag posens indhold og bland med 1 dl olie, 3 dl vand og 1 tsk salt, rør rundt og smør ud. Så kan du bage 2 plader knækbrød.
Du undrer dig måske lidt over navnet på produktet "Fars Kæks". Her er historien bag.
I sommeren 2022 tog jeg 2 uger til Samsø, hjem på Tyregården, hvor min far dyrkede de første danske linser. Her stillede jeg det store telt op og lavede markvandringer, smagsprøver, frokost og middage for alle nysgerrige sjæle. I teltet havde jeg en kagedåse med knækbrød lavet med linsemel og kerner. Når min far gik og arbejdede på gården, kom han lige forbi teltet, og han elsker "kæks". Han er fra Vestjylland, og der hedder kiks altså kæks. Jeg prøvede at rette ham og spurgte, om han ikke mente, at han gerne ville have et stykke knækbrød, men nej. Han ville egentlig bare gerne have en kæks. Og det fik han.
Dengang var knækbrødet ikke lavet på 100 % danske råvarer, men det er det nu. Og da jeg skulle give min nye knækbrødsblanding et navn, var det oplagt: Fars Kæks.
Tak til min far for at støtte op om dyrkningen af danske bælgfrugter. Tak for at jeg kom godt i gang.
Yderligere information
Vejledende næringsdeklaration pr. 100 g: | Energi – 1518 kJ – 361 kcal |
---|---|
Allergener | Kan indeholde spor af gluten |
Ingredienser | ærtemel, boghvedemel, Hampefrøskaller, havregryn, Hørfrø, Quinoa |
Holdbarhed | Minimum 6 måneders holdbarhed fra bestilling |
Mærkning | DK-ØKO-100 DK-jordbrug, Statskontrolleret økologisk |
Opbevaring | Tørt og mørkt |
Oprindelsesland | Danmark |
Produceret af | Linser for Livet ApS, DK-8543 Hornslet |